26 December 2010

kami = 1 Tahun


salam...

masuk hari ini dah 1 tahun 1 minggu 2 hari kami bersama.. BERSAMA dengan akad nikahnya yer... lambat tul nak cter sambutan yang hampir basi kan

berkawan bersama?... ntah... tak ingat masuk 4 tahun kot... hahahahahha.. itu tara penting yang penting semua dh selamat...

aku dan en'hubby sama sekolah dulu tapi idak ler bercinta zaman sekolah (dia pun dah ada buah hati jantung pisang time tu) tapi hanya kenal sebagai abg senior dan adik junior atau sama geng pengganas sekolah... hahahahahaha -- pengawas la...

mula kawan rapat ces kawan kunun masa nk abes abes stadi kat utan sana... en' hubby kata, dia tengah kemas kemas barang, so terjumpa buku ke hapa, nampak no tel aku .. zaman tu masih guna 019, so dia try la dial so... so la ti do... bla bla bla... ish malu la nk stori mori.. zaman cinta cintun ni... dah besar tak payah la nk detail sgt...

abes stadi aku g keje... sementara en' hubby g training kat area yang berhampiran ... so leh la jumpa jumpa... hahahaaaaa... g mam sama sama.. bukan selalu tau... bila perlu jer.... hihihi

banyak kenangan bersama.. ada pahit ada manis.. perang selalu gaks haahhhhaaa. tapi aku jer lebih sebab en'hubby akan pujuk dan pujuk dan pujuk ... lagipun kedinginan ku tidak lama cuma sehari dua jer... hihihi..

inilah yang buat aku makin SAYANG kat en' hubby, cukup penyabar orangnya... byk la menda yang tak dijangka... macam macam aku ni...cukup mengader kan .. sapa sangka kan

time ni gak, zaman cintan cintun ini... aku di kenalkan ngan semua famili member, kira jenjalan sesama bila famili dia turun kl... fuh... nerves?... of kos la...

then bila en'hubby dah abes training, dah mula kerja... masuk setahun bekerja... bermula lah aktiviti yang sepatutnya bermula... hahahahahah... sampaila sekarang...

jenjalan kat IKEA - tgk tgk jer ++ berangan angan... hahahhaha

ni masa besday en' hubby kat umah dia - midnite nk masuk 2 nov -- pas makan semua siap en' hubby antar la balik umah - ala umah dekat jer - ... ni kira majlis besday surprise... ada 3 bijik kek lagi time tu

1 muharam waiting for him... sgt la nerbes ketika itu... time ni kat bilik tgh menunggu...


the day after : tgh di rekabentuk oleh Kak T - pembantu bridal

us : mode tired : on his side punya majlis

we : to be the GREAT parent ... can't wait for baby


counting for 2011

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

by MEI 2011... our beautiful miracle ... we will be 3

baby sayang ... Ayah & Ummi really loves U... so MUCH !!!

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxooxoxoxoxoxoxox
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxooxoxoxoxoxoxox

Dear abang...

TERIMA KASIH atas segalanya...

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

20 December 2010

mari meng-apded



salam...

adus kelama-an .. kesungguhan sungguh tidak mengapded kan blog.. mesti rasa ketidak keseronok-kan kawan blog ku ini menunggu utk di isi perut nya... wakakakakaaa... dasar pemalas sungguh !!!

byk stori yang boleh di stori mori kan tapi akibat kemalasan tahap cipan ke tahap gorilla ke ke tahap congo ke... ha ha ha.. yang menyebabkan jari jemari ini mls sgt... padahal kt umah boleh ajer nk menaip.. tapi kerelaan utk baring + tido mengalahkan semua aktiviti tambahan yang perlu dibuat...

entry first sempena ke-kembalian mengapded blog...

1 - banner umpama mama meow ku yang ku kasihi dan cintai .. chess.. ini ada yang orang jeles karang
2 - tickers yang comel bagi ku .. -sungguh amat perasan !- akibat baru dikemaskinikan ... hehehe
3 - beberapa rakan sekolah telah menamatkan zaman kebujangan mereka di bulan disember ini
4 - rakan maya, puan dd kuku yang ku kenali sempena vacation yang pasti tak jadi nak pergi bagi diri ini oh sungguh kiciwa...hahaha.. dengan new blog yang sgt comel macam saya dan dia..wuhaa.. sgt suka ngan tudung nya itu... will go for it.... hihi

5 - kawan tuisen, kawan sekolah, kawan sms, kawan dan still kawan sehingga sekarang.. mama arissa a.k.a boon yang byk tolong kasi information yang teramat berguna sekali ++ kuasa semangat yang yang tak terhingga untuk menjadi SUPER HOT MOM ... TERIMA KASIH DEAR ... sharing is caring
6 - opismate tak sama division merangkap x-supervisor -- LISSA -- ku zaman dulu dulu yang ada new baby boy yang comel sgt...
7 - sedang sangat meng gugel klinik yang offer 3D scan, jumpa satu HOT MAMA blog yang rasa amat kenali owner nya... yeh.. satu kelas masa zezaman stadi dulu.. zezaman?? perhatian: alahai baru jer abes yer... satu kelas masa utk sabjek mm dan e-comm.. tapi tak sama ler konvo nyer yer sebab dia register dulu... tapi sama tarikh kawen... dan dia pun dah ada bb boy .,, WAH sungguh comey....
8 - dah scan kat gynae, bb kami sgt aktif... amat hepi sgt bila tgk bb sihat... Alhamdullilah

tak sabar dh nak tunggu bb kuar

apa lagi yer.. ada byk.. nnti la sambung cter yer... hihihi...

15 October 2010

mom to be: sakit + berita gumbira





ini kami masa raya pertama disambut bersama di hari pertama hari raya...

arini g klinik, bukan sebab appointment tapi sebab nk cari sebab kenapa perut kerap sakit ... jumpa my gynea (officially) senang nk rujuk sebab off course Dr ber gender PEREMPUAN.. so senang nk soal jawab macam macam...

mcm mcm nk cerita, pasal hari ini, pasal oral hygiene, pasal bajet 2011 (ini yang paling beautiful best)... ermmmm so nk yang mana dulu yer..


:: kisah gynea
dlm minggu ni, bawah perut , area tempat tinggal bb kerap sakit, paling sakit bila mlm nk tido, so kena la baring jer.. sakit nye cam di tarik tarik --- tegang jer... sakit sangat.. Allah jer yang tahu... en' hubby kata "bawa bersabar, itu cabaran".. dengan kaki - betis sakit keras jer... nk nanges sangat okkkkk.. (mmg dh nanes ponnn)

bila jumpa gynea, dia cek + scan perut .. tak der paper masalah... tapi yang best aku leh la tgk bb umo 11 minggu, suka sangat !! dah besar.. saiz dalam 38mm.. besar la dr last scan ari tu... so dpt tgk kepala and heart beat bb...
Ya ALLAH.. aku bersyukur dengan kurniaanMU..

kau selamatkan lah dan lindungilah bayi yang ku kandung ini..

pas scan, tak der per masalah, my gynea suruh wat urine test.. teng teng teng.. sini la problem nyer... urine kotor, sebab tu kerap sakit.. salah satu effect ler -- so gynea kasi ubat utk natural kan balik, kasi antibiotik utk kuatkan badan, then kasi ubat sakit perut (makan bila sakit jer, bila perlu) lastyly kasi ubat yang aku sendiri request, Neurogain - ini untuk bb, untuk perkembangan otak bb, biar sihat dan kuat !!!
my gynea best... byk benda yang kita leh kongsi... hihihi.. I LIKE...

:: bajet 2011
beautiful GREAT news... sangat bersyukur... ALHAMDULLILLAH... tadi PM umumkan nk kasi RM 500 utk gomen servant.. molek la tu, dari takder kan... leh la guna utk beli brg bb nnti... suka sangat...

lagi satu A VERY BEAUTIFUL LOVELY NEWS... cuti bersalin DIPANJANGKAN --- 90 hari... YA ALLAH, betapa suka nya aku mendengar nya... so leh la nk BF lama lama utk bb... teratur la sikit nanti... then aku nk kalkulate... balik keje pun dah bulan ogos, then keje 3 minggu then RAYA !!!!!!.. weeeehuuuuuuuu


can feel that akan ada some body yang duk ngutuk aku jer karang... hahahahaha... ada ku kesah...

13 October 2010

mom to be: penat dan lesu

arini sangat capek, aku rasa bb dalam perut pun dah penat, ke sana ke mari wat keje, kene angkat tepon.. ish ish ish.. tensen banget ... sgt sgt... arini mesti balik awal, tak mo dah balik cam 2 hari lepas, balik lambat.. penat sangat.. rasa cam rehat tak cukup,, but mg ni kompem rehat tak kan cukup.. byk lagi nk kene setel.. waaaaa sedih la... harap bb tak meragam... kene kuat cam aku.. aku kuat keee? ha kuat makan.. iyer la... hahahahaa
motip letak bear kat atas?.. sajer wat pengubat hati...
minggu ni masuk 10 minggu.. so progress ...
The fetus is only about 1.2 inches / 3 centimetres long from crown to rump and weighs less than a sixth of an ounce / 4 grams. Even so, it's busily swallowing and kicking. Each day more minute details start to appear, such as fingernails and peach-fuzzy hair.
The vital organs - the liver, kidneys, intestines, brain and lungs - are fully formed and functional, while the head is almost half the length of the entire body. The forehead temporarily bulges and sits high on the head, but later will change into a more human-like feature.
morning sickness??? setakat ni belum ada lagi.. ntah la ader ke tidak.. hope takder... walaupun tak.. still gak loya, pening... sama ker? lebih kurang la yer...

"Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Ya Allah, peliharalah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawar-mu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkan ia daripada kandunganku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera. Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, Ya Allah, elokkanlah perangai (akhlak), fasihkanlah lidahnya dan perelokkanlah suaranya untuk membaca hadis dan al-quran dengan berkat Nabi Muhammad s.a.w".

amin...

07 October 2010

aku dan kerja dan slow cooker

hari ni kerja mmg membosankan.. telefon asik menyanyi.. menyampah aku... bencikkkkk
menyampah sangat ngan keduniaan yang serba kehampehan ini... cess indahnya sungguh bahasa ku... a very dramtic... hihihihi... naper perlu ada umat yang sebegini rupa yer... adosssss adossss.. suka sgt wat kerja then suruh org len jadi mangsa nya....

dh jd org suruhan , gini la gamak nyer.. iyer... luah perasaan ckit jer la... huhuhuhuhuhu

--------------------------------------

oh ya semalam aku g beli slow cooker, tak der la sejibik cam pic ni cuma brand je sama... ni akibat aku g terjah blog mama arissa then nk sgt try masak bubur cam mana mama arissa ni masak... siap tanya cara cara nk masak guna slow cooker ni.. haiya.. sungguh ketinggalan zaman, padahal dah ada satu bijik tapi di rumah sana la... kat over the sea tueeeee



hasilnya, pagi tadi aku breakfast bubur vegeterian... selama ni aku masak bubur guna periuk biasa jer so hasilnya tak ler se mar ve lessss cam pagi tadi punya.. waaaaa sungguh kehepian aku.. tak kisah la meng invest kan ckit kan janji aku puas hati dapat mkn bubur yang sedap... then takde la penat nk sokmo meng refill air bebanyak.. hihihihihi... I LIKE

makceh boon for SHARING is CARING...

arini aku sakit perut sebab byk angin then kuat makan sebab laporrrrrr....hihihihihihihihihihihhihihiiiiiii

05 October 2010

mom to be...

wadus... dah masuk bulan OKTOBER dah... bulan BIRTHDAY.. sajer nk promote...hihihihiii... bererti umo pun dah meningkat = 82... opssssss no la... 28.... huhuhuhuuuuuuu

masuk minggu ni dah 9 minggu, bb dlm perut ku ini...dan sudah kah tiba masa nya nk announce kat org yang saya ini HAMIL? ermmmmmmmmm...
nope la, biar diorg tau sendiri dengan perubahan yang ada... hanya beberapa jer yang tahu... itu pun sebab aku sibuk menanya untuk info....

tambahan lagi dengan sindrom yang ada pada diri aku sekarang... kerap dan memang PENAT.. so kalu dah penat opkos la aku akan malas... cam ner ni... lama lama nnti orang akan perasan ...

nnti dalam beberapa bulan lagi, aku akan jadi camni... macam ini... GARFIELD a.k.a MAMA MEOW... ohhhhh tidak,,, tak sanggup utk invest membeli yang baru lagi... hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sejak sejak ini, rasa nk tido jer... alangkah INDAH nya... dapat baring dan tido puas puas...
betapa nikmatnya... hihihihii
bulan ni ada dua , sesi check yang aku nk g.. ekceli ada 3...
yang first = check GIGI, 11 oktober
yang second = check GOMEN kali kedua, 26 oktober
yang last = SCAN 3 months, 29 oktober mesti capture picture

cepat la dah tak sabar dah ni... hihihi... baru jer first trimester... tapi aku dah tahap keMALASan,,, g mana ni ... hihihiiiiii

29 September 2010

cerita 1 bulan



wohaaaaa.. lamer tul rasa tak apded blog.. ha mmg pun, sebab amat rasa MALAS... MALAS sangat... stori mori mmg byk tapi mls plak nk taip pepanjang sebab picture takder so cam tak best jer nk cerita guna ayat ayat...

motip utama letak couple meow yang comey like ME.. hati tgh berbunga bunga sebab apa yang di impikan selama ini dah tercapai. ALHAMDULLILLAH... thanks GOD to give us the beautiful good news...

selama sebulan, hampir sebulan jer la... macam macam kisah yang ada... buat kisah ringkasan boleh tak...

dengan imej yang baru.. warna yang baru -- pink kaler --... hope pas ni aku akan lebih rajin apded blog sebab ada citer yang best tapi kene la setel n3 ni dulu... ada byk nk cter ni...

wajah baru blog ngan kaler pink dan pics yang cute miut cam aku (ahaksss) dan tulisan pun natural HITAM kaler sebab mls nk touch up janji stori mori masukkkkkkkkkkk

-------------------------------------

KISAH 1
:: cuti raya mmg lama - walaupun dikutuk bos dari 3 sept till 21 sept yang menyebabkan aku malas dan slow nk wat kerja sekarang
:: masa cuti raya, g balik kampung enche' hubby yang byk advanture, travel sana sini tgk tempat orang tgk ragam orang
:: cuti raya juga, semangat lebih sebab tahun ni raya ber2.. ekceli tanpa disedari raya ber3.. huhuhuhu
:: dapat gak g kampung sebelah ayah, waaaa best sgt... makin cantek the kampung...
:: open house rumah, hari ujan tapi tetamu tak putus putus till food pun abes.. goodsss tak payah nk membazir membuang - natijah, aku penat giles, sampai tak leh bangun... kaki badan semua sakit
:: ada majlis kawen kawen kazen,, meriah kat kpg...
:: tak dpt jenjalan raya sgt sbb mak tak kasi, mak suruh rest rest rest

KISAH 2
:: hati sebenarnya riso sgt sebab dah terlebih lebih hari, tapi bila cek tak jugak ada,, nekad dah genap 2 minggu bantai cek lagi guna stok last yang ada... then suker... ajak enche' hubby g jumpa Dr... nk wt confirmation b4 announce kat both famili... hihihihi.. suka sangat
:: paling suka mak, siap dah set nk panggil dia 'popo' bhs cina -- nenek perempuan
:: my ayah: senyum jer...
:: enche' hubby:: paling suka sebab dia yang sgt sgt nk, tak sabar dah - siap cakap lagi, jalan dah tak rasa pijak tanah -- rasa terawang awangan...
:: famili in law -- suka sebab utk both famili ini cucu pertama diorng walaupun aku menantu ke 2 ...

KISAH 3
:: hari ini, dah genap 9 minggu ada bb dalam diri aku - dalam rahim -
:: tiap hari aku cakap ngan bb, jadi bb yang kuat cam ummi ini...
:: plan nk suruh bb panggil aku ummi then enche' hubby abah -- sesuai tak
:: atau mama dan abah ... ermmmmmmmmmmmm
:: ntah la...
:: semangat nk membeli dah ada... tapi mak kata jgn dulu tak elok... well then g tgk rega and compare rega jer la kan
:: pasni pasti byk wish list aku... hihihi.. masa ni la nk pau org org utk kasi gift kat bb.. hihihihih jahat nyer... bukan NAKAL jer
:: dah plan nk beli memacam dan dah plan yang enche' hubby kene berkreativiti utk bb dia ni cam barut en kain bendung... nnti g beli cotton yang cantik cute... awak jahitkan yer....
:: esok wat first check kat Dr.. b4 ni dah buat tapi utk scan jer, semangat nk tgk heart beat bb... best giler.. cuma sayang sebb tak leh nk capture pic masa bb umo 2 bulan sebb Dr kata too small.. then nnti mas 3 months leh capture... i LIKE..
:: cam biasa akan cek kat klinik utk pemeriksaan tapi still gak gi scan sbb nk gaks tgk baby development... kalu leh nk tiap bulan n simpan gambar scan dalam album... MESTI

hari dah mlm... dah nk masuk tgh mlm... nk g ZZZzzzzz dulu...
skrang ni tiap mlm, kene mkn vitamin vitamin yang Dr kasi... adus,,, kene rajin jgn miss demi bb yang ummi dan abah sayang... hhihiiiiii

27 August 2010

hometown

lastly... ... aku dah kat umah sendiri, bersahur ngan masakan mak yang sedap walaupun simple, daripada minum air masak jer masa kat umah di Malaya sana...

semlm macam macam seribu juta kisah... pasal tren, pasal big bos, pasal flite... o yerks, aku tak tido pun dlm flite sbb aku dok kira the masa bila la nk landing ni.. terasa amat bosAn dalam flite.. bak kata org sarawak.. lejuk dah nait belon a.k.a muak dah naik flite ni... wuhaaaaaaaaaaa

masa aku menaip n3 ni, semua org dlm umah xcept enche' hubby, sibuk get ready nk g keje

oo..arini jumat, selangor cuti sempena Nuzul Al-Quran, sama gak ngan beberapa state yang lain, so aku balik umah di Borneo + ngan cuti merdeka...

smlm masa kt opis... petang la, akibat aku dah bosan nk wat keje yang ada .. aku g la lepaking kat meja kak P.A., tgh duk sembang2 (masa tu big bos takder, dia g meeting....) tetiberr pejabat Dato' KP kol then bagitau yang big bos aku ni kene g meeting kat Putrajaya arini (Jumaat, 27 Ogos)... masa tu mmg terkejut gak aku, yelah kan cuti, tp hakikatnya wilayah maner der cuti... masa bos aku balik dr meeting (aku dh ada dlm bilik ku sendiri), kakak P.A. pun inform la kat dia pasal meeting tu... korang nk tahu apa jawapan bos aku...

P.A. : Dr, tadi c polan tepon, Dato' KP suruh g meeting kat Putrajaya esok
Big Bos : ha, aper... eh esok kan cuti...
P.A. : Putrajaya mana der cuti...
Big Bos : ala... tak nak la aku, aku nak cuti...

then aku menyibuk jawab dari dalam bilik..

meeting jer la, kata Berkhidmat untuk Negara, kan Saya Yang Menurut Perintah...

jawapan big bos aku : aku lastikssss ko karang... eeee. takut takut nyer.... hihihihihihihi

waaaaakaaaaaaaaaa... suka nyer aku kene kan big bos....

**** petang tepat jam 5pm, dari jam dalam bilik aku ler ... aku terus kuar opis, balik umah utk bersiap sedia nk balik ... check in kat Kl Sentral, cam biasa...

ini lagi ada kesahnyer, pertama kali dalam hidup ku ini, naik ERL aku tak duduk langsung dalam train tu... mau nyer lenguh kaki aku... ni sebab pihak ERL ni kasi merge itu transit ngan express atas sebab bulan posa kot sebab nya aku baca notis, start 6pm, both train will be merge (erkk.. cam betul jer ayat aku ni)

dah la train penuh, aku rasa dah sejibik komuter... train tu main singgah singgah kat setiap stesen ERL yang ada, op kos la aku lambat tiba di KLIA.. memang pon.. org dah announce berbuka baru aku jejak kakiku d Level 5, KLIA...

dah la tren tu padat, leh pulak dia terlajak stesen, kalu tak silap masa tu dah ter over shooooot kat stesen Salak Tinggi... kelakar tak kelakar... masa di berenti kat tengah tengah rail, pas terlajak la ni... aku pun musikil, takkan dia nk suruh penumpang turun jalan kaki kot...
mau mati garing nnti, ye la kan elektrik voltan tinggi tu...

tapi tidak yer, tren tu leh reverse balik, lucu kan.. semua penumpang yang ada gelak sesama sendiri... yelah lucu jerlsss.. kelakau tul...

ni pics yang sempat aku ambik... tk ambik bebanyak pun ...

I MALU la...hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihi


selamat landing kat kuching international airport
org ni dia tengah cek apa apa yang peliks kat sayap

yang kecik tu MAS Wing, flite utk internal sarawak jer...

Tepung Pelita, dessert aku masa buka posa,,, cerlas.. sodappppp

kaki ngan shoe yang huduh, kaki penat yang tak dapt duduk dalam ERL... uwaaaaaaa

Stesen Salak Tinggi selepas reverse.... hihihihihihahahahahah


*****************************

ini mamameow aku, ni aksi sama ada sengih atau tido ngan mulut senget

waaaa... miss u so much, mlm tadi dia tdo mana agak nya.. mesti ma meow ter tunggu tunggu kan...
mesti ma meow g duduk kat tepi pintu jer... windu la kat dia...

comey + switsss nyer dia tdo...

26 August 2010

announcement...

tajuk n3 sajer je wat gempak.... ye la tu... skrang kt opis, ku rasa masa berlalu ngan SLOW nyer... SLOW yang teramat amat amat sangat...

rasa mmg mls nk wat keje yang menimbun, tapi apa kan daya... mood malas yang besar sangat!!!
xleh kontrol yer... ...

booooooooooooossssssssssssssssannnnnnnnnnnnnnnnnn

ambik kt cik gugel...
hepi hepi hepi hippi yai yai yai... hippi yai yai yaiiiiiiiii
hepi... sebab tak sabar nk fly lagi mlm ni... dah la reschedule... mesti la I LIKE... flite di awalkan.. best best best... cam fefaham jer kan airline ni ...
xsabar nk jumpa enche' hubby...
esok dah stat dah jadi suri rumah dah ... hihihhihihhihihhihihhihihi... byk menda nk buat... mcm mcm...

24 August 2010

buka posa arini

Alhamdullillah... kenyang sungguh arini.. tinggal 2 hari lagi nk balik jadi housewife... tak sabar sungguh rasa...

skrang ni dok bergelut ngan paper2 yang ada... satu sudah siap, satu lagi on d' way... hope both ni dpt siap esok, sebab aku plan nk antar b4 aku fly... so balik september nnti leh cont ngan next chap. plak...

arini bukak posa berdua ngan juju, hosemate ku.

menu aku: 2 adalah recycle... cuma addition yang terhanggat ialah ikan terubok masin deep fry, very the crunci.. wohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sedap giler, rasa nk add on jer ns aku, tp kene kawal, karang jadi biawak beso karang, tak terbuat reading karang.. kan naya

layan jer la pic kat bawah la yer... nk g sambung wat keje ...

berikut plak pic pic lauk utk semalam...

semalam semangat kit nk memasak nyer...

ni sotong masak kicap... sodap sangat... heheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ni pulak kerabu bilis yang rangup ++ sodap...

ni menu semua aku yang masak, so aku ler ada hak nk kata ianya sedap sangaattttttttt kan....

hihihihi...

22 August 2010

geng surau @ Astro Oasis

Geng Surau ... cter yang pasti akan ku tgk semasa berbuka posa ..

pas azan berkumandang jer, terus akan ada cter ni tiap hari selasa - sabtu (7.30 mlm) ...
memang best giler...

sinopsis asal:
Kisah seorang budak nakal bernama Razif (nama panggilan Mayat) yang kembali ke kampung halamannya setelah dimasukkan ke pusat pemulihan akhlak. Dia kembali menebus kesilapannya dan berusaha untuk menambat hati orang kampung (sumber dari Astro Oasis)

macam2 kisah yang ada -- tiap episod ada jer buat aku gelak gelak gelak...

suami isteri yang romantik, baby + darling... hihihihi... I LIKE
siap suap suap lagi masa makan..

kapel tunang yang manja manja gitu dengan memanggil nama pasangan memasing dengan ...

co.. co.. + mel .. mel,

jiwa + hati

cin.. cin.. + ta.. ta..

kisah teacher ngan pakwe zamer khan nya yang tidak wujud... Mayat nyer pasal...

tok iman yang cter nya, pak abu dan anak nya...

banyak lagi la... tgk la jgn tak tgk mmg best, sambil berbuka sambil tgk tv...

hihihihi (*v*)

** arini penat sgt sbb g ronda jalan TAR dari kul 9.30 pgi til 3.30 petang.. dasat x... huhuhu
kaki ku sakit amat...

21 August 2010

pagi ini: 21 Ogos

garpil pose dr gugel

alhamdullillah.. akhirnya aku berjaya membangunkan diri aku utk bersahur selepas balik aritu..
akibat sebab ,,, sama ada aku mengantok sgt walaupun byk kali enche' hubby tepon suruh bangun sahur atau aku mamai dgn menganggap aku tgh panaskan lauk atau dah bersahur... hihihi... macam macam kisah... al sudahnya, aku bgn cam biasa utk solat subuh ngan mandi g keja jerk...

lapar? idak ler, cuma bila masuk ptg ari jer, perot cam pedih kit... angin...angin...

pagi ni, pas sahur, bubur lambuk buatan Badan Kebajikan FRIM (BKI) yang aku dpt ms khamis lepas,, huhu jimat sungguh,,, aku buat teh o panas,,, sedap ,,, hangat hangat di pagi hari..

pas baca semua blog member yang ada,, espeseli sab yang baru jer lahir bb baru, yg secong no... wa wa wa.. hot mama wit 2 gorjes doter,,, (*v*)

baca blog puan lissa yang swit + gorjes ngan new n3 yang best... I LIKE,,, deco kat umah baru nyer... tak sabar den nk tg umah kami siap... nk gak deco camni... self deco.. hihihihiiiii hihihihiiiii hihihihiiiii

aku terperasan, lately ni semua pics kat blogger lain aku tgk ada tag... aku pernah gak create tag aku tapi cam mls nk edit edit pics,,, nk tambah tambah tag kat pics,,, ermmm nnti nnti la aku buat yer...

tgk la camner ruper nyer... (`-`)

pic bwh ni plak pic mameow nk mam rumput,,, ponteng posa yer... ada lagi scene yang dia tgh al-kusyuk tapi suddenly my mom halo halo... haiya so tak dpt la den nak capture pics c gemuk... ada satu jer ni ha...

plan pas ni nk tdo balik tapi nnti la pas siap basuh baju di mesin itu then sidai baju, then baru zzzzzzzzz... wohaaaaa... live org bujang di hujung minggu katakan...

menu buka posa harini... ermmmm nk masak byk byk menu, yang mkn aku + hosemate jer,,, karang byk kali recycle plak,,, hihihihi huhaaaaaa

ooo sejak aku balik kl ni utk bertugas (cehssss,, ayat kepoweran) tak penah lagi aku g bazaar, no feeeeeeel pulak tahun ni,,, mls kot, mls nk cari parking, mls nk tempuh jem, mls nk bersesak ngan orang... ermmmm sama jer... tgk la kalu rajin hari ini la,,, tgk la yer,,,

pas mg ni aku balik lagi utk jadi suri rumah,,, bersempena ngan cuti nuzul al Quran and merdeka yeahhhhhh !!! seronotnya,,, dpt g terawih,,, kat kl aku tak g pon sebab nya , aku segan la nk g sorang sorang, padahal nnti pun sorang sorang gaks...

alahai lagi 30 mins ker,,, lama tul la pulak mesin ni...

c gemuk pulak dah tdo, dah kenyang bersahur bersama tadi... tapi nnti minum gak... dia posa makanan jer ngan berbuka 30 minit lebih awal dr kami semua...

ok la, otak tetiba beku, no idea.. pas ni ada kot.. heheheh.. oh esok g jln TAR, g menderma... bak kata one of my senior officer... hihihihihihi

nnti la ceritera lagi yer... tatatatata

17 August 2010

glamer la dia


hari ini punya Harian Metro 17082010, kat ruangan aduan pengguna kot? ntah aku pun tak pasti

ada ini komen.. perghh.. jauh nyerrr..

komen ni pasal bazaar ramadhan yang ada kat area rumah aku -- Matang Jaya

tp sememangnya pasti, mmg sempit, leh ketemu each others nyer bodi.. aku ingat aku jer perasan, ada gak org lain yang perasan...

almaklumla...


kat bazaar tu, aku berjaya membeli mee kolok sapi yang begitu sedap sekali... yummyyy

16 August 2010

frenship award

masa cuti haritu, seriously aku amat sukar sekali nk ber Internet. almaklumla.. bz jadi suri rumah kata kan.. hehe..hehe..

masa buka blog cik DD, yang sweet ini,, rasa TERKEJUT jap.. tapi terHARU sangat,,
waaaaaaaaaaaaa tak sangka sangat la, aku dapat ini Award dari dia.. heheheeee

rasa best, first time dapat Award dari kawan secara alam maya ini..



papa pun. makceh byk byk byk byk yer ... ("-")

pa yang best ngan Cik DD ni

1. suka cter yang best, I LIKE
2. suka tolong org..
3. jenis yang hepi hepi
4. rajin jawab soklan soklan aku
5. baik ati & best...
6. blog dia leh jadi sampel utk ikon/simbol muka muka yang comey comey cam saya.. hihihihihih

cerita cerita saya

ermmm.. sempene menyambut Ramadhan Al Mubarak yang lalu.. aku ambik long long leave to get far far away from my office yang sejahtera itu..

dari budak yang duduk kat meja buat kerja rutin dan tambahan mee segera itu, telah bertukar kepada seorang surirumah yang berjaya,,, cheeeeeeeeeewaaaaahhhhh

camner nk report ni, by day or by stori or by lump....

lump sum jer la.. hehe.. rojak rojak yer... ("-")


ini feveret aku tiap kali ramadhan, cucur rode yang amat best giler dan hanya leh jumpa kat bazaar ramadhan semarak at kuching jer.. skrng rega dia dah 4 biji = RM 1, dulu dulu kalau tak silap dua poloh sen jak..

3 hari berturut en' hubby balik dr opis, aku akan order order untuk berbuka.. hehehehehhee


ini pulak cumi jelly kegemaran ku,,, kalu makan sejuk sejuk lagi syok tau..

believe or not.. cehhhh... aku leh abeskan sepapan jeli ni sebab I LIKE .. best o...
lupa lak nk promote.. ni hasil mother in law aku...


ini pulak operasi selepas terawih di umah en' hubby
operasi membuat popia ikat mengikat... untuk raya nanti

pix bawah, hasil ikat ikat yang berjaya...


masa ari Jumaat tu plak, aku & mimi g sekolah mama, utk wat deco deco ckit..
deco deco toilet budak budak SK agar lebih ceria, wonderfull the ness.

nice & cantiksssss
sticker sticker ini saya import dari kuala lumpur yer...


pas setel mendeco deco toilet budak budak sekolah, kitaorg g jenjalan kat SPRING, salah satu shopping mall kat Kuching..just jalan jalan , beli barang ckit, tgk tgk barang jer..


bosan kat umah hari sabtu kerana HUJAN yang melanda, aku g capture scene umah

ini dinding ruang tamu rumah aku dengan potrait famili semasa raya 2009...blues u...


ini pintu bilik tido saya.. ada lovely pink pink kalers


petang b4 nk g umah mertua utk berbuka, g tgk filem shreks, final episode itu.. best giler


dan apa yang best kucing yang perasan bagus itu PUSSY BOOT sudah GEMUK macam mamameow... hehehehhee..


muka comey mintak simpati dari donkey.. huhuhu


hari Ahad hari last kat hometown, g dating ngan en' hubby kat area area dekat ngan umah.. kira ala ala hypermarket cam TESCO tu la ..

g kedai ini, jumpa ini sticker.. terus en' hubby buat ini.. huhuhu

tapi HAKIKAT nya, bukan untuk DIJUAL yer.. ini hak milik MUTLAK saya seorang jer.. ("..)

heheeeeee... miss u en' hubby... takpe next week saya balik, jgn lupa ambik tau, jgn lambat lagi..