27 August 2010

hometown

lastly... ... aku dah kat umah sendiri, bersahur ngan masakan mak yang sedap walaupun simple, daripada minum air masak jer masa kat umah di Malaya sana...

semlm macam macam seribu juta kisah... pasal tren, pasal big bos, pasal flite... o yerks, aku tak tido pun dlm flite sbb aku dok kira the masa bila la nk landing ni.. terasa amat bosAn dalam flite.. bak kata org sarawak.. lejuk dah nait belon a.k.a muak dah naik flite ni... wuhaaaaaaaaaaa

masa aku menaip n3 ni, semua org dlm umah xcept enche' hubby, sibuk get ready nk g keje

oo..arini jumat, selangor cuti sempena Nuzul Al-Quran, sama gak ngan beberapa state yang lain, so aku balik umah di Borneo + ngan cuti merdeka...

smlm masa kt opis... petang la, akibat aku dah bosan nk wat keje yang ada .. aku g la lepaking kat meja kak P.A., tgh duk sembang2 (masa tu big bos takder, dia g meeting....) tetiberr pejabat Dato' KP kol then bagitau yang big bos aku ni kene g meeting kat Putrajaya arini (Jumaat, 27 Ogos)... masa tu mmg terkejut gak aku, yelah kan cuti, tp hakikatnya wilayah maner der cuti... masa bos aku balik dr meeting (aku dh ada dlm bilik ku sendiri), kakak P.A. pun inform la kat dia pasal meeting tu... korang nk tahu apa jawapan bos aku...

P.A. : Dr, tadi c polan tepon, Dato' KP suruh g meeting kat Putrajaya esok
Big Bos : ha, aper... eh esok kan cuti...
P.A. : Putrajaya mana der cuti...
Big Bos : ala... tak nak la aku, aku nak cuti...

then aku menyibuk jawab dari dalam bilik..

meeting jer la, kata Berkhidmat untuk Negara, kan Saya Yang Menurut Perintah...

jawapan big bos aku : aku lastikssss ko karang... eeee. takut takut nyer.... hihihihihihihi

waaaaakaaaaaaaaaa... suka nyer aku kene kan big bos....

**** petang tepat jam 5pm, dari jam dalam bilik aku ler ... aku terus kuar opis, balik umah utk bersiap sedia nk balik ... check in kat Kl Sentral, cam biasa...

ini lagi ada kesahnyer, pertama kali dalam hidup ku ini, naik ERL aku tak duduk langsung dalam train tu... mau nyer lenguh kaki aku... ni sebab pihak ERL ni kasi merge itu transit ngan express atas sebab bulan posa kot sebab nya aku baca notis, start 6pm, both train will be merge (erkk.. cam betul jer ayat aku ni)

dah la train penuh, aku rasa dah sejibik komuter... train tu main singgah singgah kat setiap stesen ERL yang ada, op kos la aku lambat tiba di KLIA.. memang pon.. org dah announce berbuka baru aku jejak kakiku d Level 5, KLIA...

dah la tren tu padat, leh pulak dia terlajak stesen, kalu tak silap masa tu dah ter over shooooot kat stesen Salak Tinggi... kelakar tak kelakar... masa di berenti kat tengah tengah rail, pas terlajak la ni... aku pun musikil, takkan dia nk suruh penumpang turun jalan kaki kot...
mau mati garing nnti, ye la kan elektrik voltan tinggi tu...

tapi tidak yer, tren tu leh reverse balik, lucu kan.. semua penumpang yang ada gelak sesama sendiri... yelah lucu jerlsss.. kelakau tul...

ni pics yang sempat aku ambik... tk ambik bebanyak pun ...

I MALU la...hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihi


selamat landing kat kuching international airport
org ni dia tengah cek apa apa yang peliks kat sayap

yang kecik tu MAS Wing, flite utk internal sarawak jer...

Tepung Pelita, dessert aku masa buka posa,,, cerlas.. sodappppp

kaki ngan shoe yang huduh, kaki penat yang tak dapt duduk dalam ERL... uwaaaaaaa

Stesen Salak Tinggi selepas reverse.... hihihihihihahahahahah


*****************************

ini mamameow aku, ni aksi sama ada sengih atau tido ngan mulut senget

waaaa... miss u so much, mlm tadi dia tdo mana agak nya.. mesti ma meow ter tunggu tunggu kan...
mesti ma meow g duduk kat tepi pintu jer... windu la kat dia...

comey + switsss nyer dia tdo...

26 August 2010

announcement...

tajuk n3 sajer je wat gempak.... ye la tu... skrang kt opis, ku rasa masa berlalu ngan SLOW nyer... SLOW yang teramat amat amat sangat...

rasa mmg mls nk wat keje yang menimbun, tapi apa kan daya... mood malas yang besar sangat!!!
xleh kontrol yer... ...

booooooooooooossssssssssssssssannnnnnnnnnnnnnnnnn

ambik kt cik gugel...
hepi hepi hepi hippi yai yai yai... hippi yai yai yaiiiiiiiii
hepi... sebab tak sabar nk fly lagi mlm ni... dah la reschedule... mesti la I LIKE... flite di awalkan.. best best best... cam fefaham jer kan airline ni ...
xsabar nk jumpa enche' hubby...
esok dah stat dah jadi suri rumah dah ... hihihhihihhihihhihihhihihi... byk menda nk buat... mcm mcm...

24 August 2010

buka posa arini

Alhamdullillah... kenyang sungguh arini.. tinggal 2 hari lagi nk balik jadi housewife... tak sabar sungguh rasa...

skrang ni dok bergelut ngan paper2 yang ada... satu sudah siap, satu lagi on d' way... hope both ni dpt siap esok, sebab aku plan nk antar b4 aku fly... so balik september nnti leh cont ngan next chap. plak...

arini bukak posa berdua ngan juju, hosemate ku.

menu aku: 2 adalah recycle... cuma addition yang terhanggat ialah ikan terubok masin deep fry, very the crunci.. wohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sedap giler, rasa nk add on jer ns aku, tp kene kawal, karang jadi biawak beso karang, tak terbuat reading karang.. kan naya

layan jer la pic kat bawah la yer... nk g sambung wat keje ...

berikut plak pic pic lauk utk semalam...

semalam semangat kit nk memasak nyer...

ni sotong masak kicap... sodap sangat... heheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ni pulak kerabu bilis yang rangup ++ sodap...

ni menu semua aku yang masak, so aku ler ada hak nk kata ianya sedap sangaattttttttt kan....

hihihihi...

22 August 2010

geng surau @ Astro Oasis

Geng Surau ... cter yang pasti akan ku tgk semasa berbuka posa ..

pas azan berkumandang jer, terus akan ada cter ni tiap hari selasa - sabtu (7.30 mlm) ...
memang best giler...

sinopsis asal:
Kisah seorang budak nakal bernama Razif (nama panggilan Mayat) yang kembali ke kampung halamannya setelah dimasukkan ke pusat pemulihan akhlak. Dia kembali menebus kesilapannya dan berusaha untuk menambat hati orang kampung (sumber dari Astro Oasis)

macam2 kisah yang ada -- tiap episod ada jer buat aku gelak gelak gelak...

suami isteri yang romantik, baby + darling... hihihihi... I LIKE
siap suap suap lagi masa makan..

kapel tunang yang manja manja gitu dengan memanggil nama pasangan memasing dengan ...

co.. co.. + mel .. mel,

jiwa + hati

cin.. cin.. + ta.. ta..

kisah teacher ngan pakwe zamer khan nya yang tidak wujud... Mayat nyer pasal...

tok iman yang cter nya, pak abu dan anak nya...

banyak lagi la... tgk la jgn tak tgk mmg best, sambil berbuka sambil tgk tv...

hihihihi (*v*)

** arini penat sgt sbb g ronda jalan TAR dari kul 9.30 pgi til 3.30 petang.. dasat x... huhuhu
kaki ku sakit amat...

21 August 2010

pagi ini: 21 Ogos

garpil pose dr gugel

alhamdullillah.. akhirnya aku berjaya membangunkan diri aku utk bersahur selepas balik aritu..
akibat sebab ,,, sama ada aku mengantok sgt walaupun byk kali enche' hubby tepon suruh bangun sahur atau aku mamai dgn menganggap aku tgh panaskan lauk atau dah bersahur... hihihi... macam macam kisah... al sudahnya, aku bgn cam biasa utk solat subuh ngan mandi g keja jerk...

lapar? idak ler, cuma bila masuk ptg ari jer, perot cam pedih kit... angin...angin...

pagi ni, pas sahur, bubur lambuk buatan Badan Kebajikan FRIM (BKI) yang aku dpt ms khamis lepas,, huhu jimat sungguh,,, aku buat teh o panas,,, sedap ,,, hangat hangat di pagi hari..

pas baca semua blog member yang ada,, espeseli sab yang baru jer lahir bb baru, yg secong no... wa wa wa.. hot mama wit 2 gorjes doter,,, (*v*)

baca blog puan lissa yang swit + gorjes ngan new n3 yang best... I LIKE,,, deco kat umah baru nyer... tak sabar den nk tg umah kami siap... nk gak deco camni... self deco.. hihihihiiiii hihihihiiiii hihihihiiiii

aku terperasan, lately ni semua pics kat blogger lain aku tgk ada tag... aku pernah gak create tag aku tapi cam mls nk edit edit pics,,, nk tambah tambah tag kat pics,,, ermmm nnti nnti la aku buat yer...

tgk la camner ruper nyer... (`-`)

pic bwh ni plak pic mameow nk mam rumput,,, ponteng posa yer... ada lagi scene yang dia tgh al-kusyuk tapi suddenly my mom halo halo... haiya so tak dpt la den nak capture pics c gemuk... ada satu jer ni ha...

plan pas ni nk tdo balik tapi nnti la pas siap basuh baju di mesin itu then sidai baju, then baru zzzzzzzzz... wohaaaaa... live org bujang di hujung minggu katakan...

menu buka posa harini... ermmmm nk masak byk byk menu, yang mkn aku + hosemate jer,,, karang byk kali recycle plak,,, hihihihi huhaaaaaa

ooo sejak aku balik kl ni utk bertugas (cehssss,, ayat kepoweran) tak penah lagi aku g bazaar, no feeeeeeel pulak tahun ni,,, mls kot, mls nk cari parking, mls nk tempuh jem, mls nk bersesak ngan orang... ermmmm sama jer... tgk la kalu rajin hari ini la,,, tgk la yer,,,

pas mg ni aku balik lagi utk jadi suri rumah,,, bersempena ngan cuti nuzul al Quran and merdeka yeahhhhhh !!! seronotnya,,, dpt g terawih,,, kat kl aku tak g pon sebab nya , aku segan la nk g sorang sorang, padahal nnti pun sorang sorang gaks...

alahai lagi 30 mins ker,,, lama tul la pulak mesin ni...

c gemuk pulak dah tdo, dah kenyang bersahur bersama tadi... tapi nnti minum gak... dia posa makanan jer ngan berbuka 30 minit lebih awal dr kami semua...

ok la, otak tetiba beku, no idea.. pas ni ada kot.. heheheh.. oh esok g jln TAR, g menderma... bak kata one of my senior officer... hihihihihihi

nnti la ceritera lagi yer... tatatatata

17 August 2010

glamer la dia


hari ini punya Harian Metro 17082010, kat ruangan aduan pengguna kot? ntah aku pun tak pasti

ada ini komen.. perghh.. jauh nyerrr..

komen ni pasal bazaar ramadhan yang ada kat area rumah aku -- Matang Jaya

tp sememangnya pasti, mmg sempit, leh ketemu each others nyer bodi.. aku ingat aku jer perasan, ada gak org lain yang perasan...

almaklumla...


kat bazaar tu, aku berjaya membeli mee kolok sapi yang begitu sedap sekali... yummyyy

16 August 2010

frenship award

masa cuti haritu, seriously aku amat sukar sekali nk ber Internet. almaklumla.. bz jadi suri rumah kata kan.. hehe..hehe..

masa buka blog cik DD, yang sweet ini,, rasa TERKEJUT jap.. tapi terHARU sangat,,
waaaaaaaaaaaaa tak sangka sangat la, aku dapat ini Award dari dia.. heheheeee

rasa best, first time dapat Award dari kawan secara alam maya ini..



papa pun. makceh byk byk byk byk yer ... ("-")

pa yang best ngan Cik DD ni

1. suka cter yang best, I LIKE
2. suka tolong org..
3. jenis yang hepi hepi
4. rajin jawab soklan soklan aku
5. baik ati & best...
6. blog dia leh jadi sampel utk ikon/simbol muka muka yang comey comey cam saya.. hihihihihih

cerita cerita saya

ermmm.. sempene menyambut Ramadhan Al Mubarak yang lalu.. aku ambik long long leave to get far far away from my office yang sejahtera itu..

dari budak yang duduk kat meja buat kerja rutin dan tambahan mee segera itu, telah bertukar kepada seorang surirumah yang berjaya,,, cheeeeeeeeeewaaaaahhhhh

camner nk report ni, by day or by stori or by lump....

lump sum jer la.. hehe.. rojak rojak yer... ("-")


ini feveret aku tiap kali ramadhan, cucur rode yang amat best giler dan hanya leh jumpa kat bazaar ramadhan semarak at kuching jer.. skrng rega dia dah 4 biji = RM 1, dulu dulu kalau tak silap dua poloh sen jak..

3 hari berturut en' hubby balik dr opis, aku akan order order untuk berbuka.. hehehehehhee


ini pulak cumi jelly kegemaran ku,,, kalu makan sejuk sejuk lagi syok tau..

believe or not.. cehhhh... aku leh abeskan sepapan jeli ni sebab I LIKE .. best o...
lupa lak nk promote.. ni hasil mother in law aku...


ini pulak operasi selepas terawih di umah en' hubby
operasi membuat popia ikat mengikat... untuk raya nanti

pix bawah, hasil ikat ikat yang berjaya...


masa ari Jumaat tu plak, aku & mimi g sekolah mama, utk wat deco deco ckit..
deco deco toilet budak budak SK agar lebih ceria, wonderfull the ness.

nice & cantiksssss
sticker sticker ini saya import dari kuala lumpur yer...


pas setel mendeco deco toilet budak budak sekolah, kitaorg g jenjalan kat SPRING, salah satu shopping mall kat Kuching..just jalan jalan , beli barang ckit, tgk tgk barang jer..


bosan kat umah hari sabtu kerana HUJAN yang melanda, aku g capture scene umah

ini dinding ruang tamu rumah aku dengan potrait famili semasa raya 2009...blues u...


ini pintu bilik tido saya.. ada lovely pink pink kalers


petang b4 nk g umah mertua utk berbuka, g tgk filem shreks, final episode itu.. best giler


dan apa yang best kucing yang perasan bagus itu PUSSY BOOT sudah GEMUK macam mamameow... hehehehhee..


muka comey mintak simpati dari donkey.. huhuhu


hari Ahad hari last kat hometown, g dating ngan en' hubby kat area area dekat ngan umah.. kira ala ala hypermarket cam TESCO tu la ..

g kedai ini, jumpa ini sticker.. terus en' hubby buat ini.. huhuhu

tapi HAKIKAT nya, bukan untuk DIJUAL yer.. ini hak milik MUTLAK saya seorang jer.. ("..)

heheeeeee... miss u en' hubby... takpe next week saya balik, jgn lupa ambik tau, jgn lambat lagi..

hari ini 17 Ogos 2010 hari jadi Roswita Rawi a.k.a adik

hope HEPI oWezzzzz


LUCKS for EVERYthing SSSS


HEPI BESDAY little SIS ....


kek yang comey ini saya dpt dr hasilan gugelan ku

```````````````````````````````````````````````` (ini hasil taip mamameow) - dia g tdo + landing tepi papan kekunci ku... haiyaaas

muka bulat & si gemuk ...

n3 kali ni sajer jer nk tunjuk muka aku yang cam bola bola world cup.. this time for Africa .. heheheee
sajer jer nk tukar pesyen tudung yang acapkali digunapakai iaitu tudung sarung lycra yang amat memudahkan..
tp ini pesyen hanya utk jenjalan jer yer.. segan nk guna g opis , karang ada kene bahan oleh bebudak opis.. haiya..
well, i kan nerd jer, g keje pon pakai sandal FLAT jerrrrkssss..


saya yang bulat itu ..

***************

ini pulak gaya aksi stunt budak mamameow aku.. haiya -- mimpi aper pulak kamu arini yer...



ada sikit ke sensor an di sini... opssss

09 August 2010

hari ini sgt ngantuk dan malas ..

naper la aku rasa amat the ngantok hari ini.. nk kata ngantok sebab kenyang, aku x lunch tadi
breakfast jer tadi ...
skrang ni mata ku kuyu sgt.. the sgt sgt... so sleppy ,,, help me !!!
arini bos ada ... tak kan nk cabut awal... waaaa
inilah keadaan ku skrang... zzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ...

so comel cat ni .... like me.. pp bulat.. hahahahah

alangkah nikmat nyer dpt lentang cenggini.. so yummyyyyyyyyy

aishhhh... ni ada yang jadi cenggini jap lagi,,, hahahahaah

jap lagi macam ni la aku kat rumah karang...
ni la akibat nyer tdo lambat mlm tadi --- sapa suruh --- ... heheheheheh...

04 August 2010

02 August 2010

besday boy kat Tony Roma

susulan al kisah besday adik mimi kesayangan kami ... mangsa buli ekceli nyer...

aku decide nk bw dia g mkn mkn kat Tony Roma ...
(adus.. ini yang ku idam idam kan... ^-^).. tahun ini no cup cake arrrr

bukan pergi ber2 tapi ber3 ngan adik aku yg sorang lagi... kira sibling gathering la ni... rugi adik awin takder,,,huhu

mmg best, kenyang giler, itu pun sebab ada org yang tolong habeskan...

layanan best -- mesra -- sampai aku rasa malu pulak org serve lebih lebih... huhuhuh..
tapi apa yg penting puas hati...

xnk cter pjg pjg.. nk cter ringkasan jer ikut pics yg ada,,, heheheee.. sbb aku antoks la,,, mameow pun dh tito...


pics from fadzli, canteks cantek pics dia...


ni sos utk roti yang free, roti sedap... habes oleh kami ber2 jerrrrrrr. hahahahhahahah


stuff deco yang tgh posing...


air yang di order oleh besday boy... bukan air tapi mcm es-krem vanilla yg cair.. tapi sedap sangat


air aku -- campuran 5 jenis perisa kot -- yang pasti rasa masam masam manis manis ++ segar !!!!


fod for razmee: chic mojo..


fod for razlan: salmon set..

aku nyer fod: aku lupa ambik pics daaaa... tapi ROMA RACK yg amat de delisesssss,

ambik 3 ketul nyer tp hanya mampu abeskan 1.5 jerrrrrr... yg lain.. biasa la,,, (''.)


besday boy yang besar


roti freeeeeeeeeeeeee


some deco behind us... apaka.. hahahahahha


so next ke mana pulak yer... ermmmmmmmmmmmmmmmmm